وزیر دولت میرحسین موسوی با بیان اینکه با مقاومت خردمندانه میشود آمریکا را به زانو در آورد افزود کشور ما مثل کره شمالی نیست که به ترامپ متوسل بشویم و هر روز از طرف مقابل بد عهدی ببینیم
نفتی که از تنگه هرمز صادر میشود به آمریکا نمیرود بلکه عمدتا راهی آسیای شرقی و اروپا میشود. بنابراین تهدید بستن تنگه هرمز به فرض عملی شدن، به کشورهایی که در برجام ماندهاند، لطمه وارد میکند نه به آمریکایی که از برجام خارج شده است. بنابراین باید با همکاری اروپا، روسیه و چین راهحلهایی برای حل مشکل پیدا کنیم که آن دولتها بتوانند تحریمهای آمریکا را دور بزنند تا بتوانیم مشکل کشور خود را حل کنیم.
فارس: آقای نبوی؛ شما گفتهاید که اگر ما در میانمدت عاقلانه برخورد کنیم آمریکا مجبور میشود عقبنشینی کند. عاقلانه رفتار کنیم یعنی چه کار کنیم؟
نبوی: عاقلانه برخورد کردن یعنی اینکه ما در برجام بمانیم. تنها سودی که با خروج از برجام برای ما متصور است دستیابی به سلاح هستهای است در حالی که بارها ساخت سلاح هستهای حرام اعلام کردهایم. به فرض اگر این حرمت هم نباشد که به سمت ساخت سلاح هستهای برویم دو سال دیگر در جایی خواهیم بود که اکنون کره شمالی ایستاده است. بعد از اینکه مثل کره شمالی ۵ الی ۶ بمب اتمی دشتیم کجا را میخواهیم هدف قرار دهیم؟ آیا اینها به ما قدرت میدهد؟ تنها نتیجه خروج از برجام، تولید سلاح هستهای از سوی ما در میان مدت است که جمهوری اسلامی رسماً اعلام کرده به دنبال آن نیست. باید توجه داشت برای اولین بار، ۴۰ سال پس از پیروزی انقلاب، آمریکا پس از خروج از برجام به لحاظ سیاسی در جهان منزوی شده است.
گزارشهای مصور مربوط به مجمع عمومی سازمان ملل و شورای امنیت با ریاست ترامپ، در سال گذشته نشان میدهد حتی یک دولت جز اسرائیل، از آمریکا حمایت نمیکند. انگلیسی که همیشه دنبالهروی آمریکا بوده در شورای امنیت مقابل آمریکا موضع میگیرد. با خروج از برجام این شرایط استثنایی را از دست میدهیم و همین انزوای سیاسی متوجه ما خواهد شد. یعنی همه بدعهدی آمریکا فراموش شده و نگاه همه معطوف به خروج ایران از برجام و تلاش برای ساخت بمب اتم توسط کشور ما خواهد شد. رابطه ما با چین، روسیه و اروپا هم به هم خواهد خورد و آنها نیز نیز موضعشان در قبال ایران تغییر و از آمریکا دنبالهروی خواهند کرد و موضوع ایران دوباره در دستور کار شورای امنیت و ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل قرار می گیرد. بنابراین اولین کار عاقلانه ما این است که حتی تهدید به خروج از برجام هم نکنیم.
این رفتارها به اقتصاد خود آمریکا هم لطمه وارد میکند. البته در آمریکا اقتصاد خصوصی است اما کنترلی که از سوی دولت صورت گرفته سبب شده که هیچ شرکت آمریکایی حق معامله با ایران را نداشته باشد. اگر ما بتوانیم در داخل از نظر اقتصادی، مقاومت کنیم و به گونهای حداقل نیازهای ارزی و کالایی کشور را تامین کنیم، موفق خواهیم بود. آنها میخواهند که ایران را به مرحله «نفت در برابر غذا» بکشانند. ما باید بتوانیم این مشکل را حل کنیم. باید با اتخاذ و اجرای سیاستهایی در داخل کشور حداقل نیازهای مردم را با قیمتی ثابت تأمین کرده و با اتخاذ سیاست خارجی عاقلانه و مدبرانه، آمریکا را در عرصه بین المللی، منزوی نگه داریم و در این صورت است که آمریکا مجبور به عقب نشینی خواهد شد.
- روحانی: هر کس از دولت انتقاد کند آزاد است/ برخی منتقدان هم مصونیت دارند هم ..
- آیا میزان حکم حبس جهانگیری قانونی است؟
- اصلاح قانون دیوان محاسبات بعد از ۲۹ سال + متن طرح
- تختروانچی: برنامهای برای گفتوگو با دولت بایدن نداریم/ ترور سردار سلیمانی ..
- خشم در دروازه دولت
- تجلیل رهبر معظم انقلاب از برجستگیهای علمی و اخلاص شهید فخریزاده