ریزش نرخ دلار با توافقات ارزی و بانکی ایران و عراق
با توافقات ارزی و بانکی ایران و عراق چندین میلیارد وارد کشور خواهد شد

سیر نزولی دلار همچنان در بازار ارز ادامه دارد تا جایی که صرافیهای بانکها قیمت دلار را برای فروش به مردم با کاهش ۲هزار و ۱۵۰تومانی نسبت به قیمتهای پایانی روز کاری قبل ۲۰هزار و ۴۵۰تومان اعلام کردهاند.
همچنین این صرافیها دلار را از مردم با قیمت ۱۹هزار و ۷۵۰تومان خریداری میکنند. بنابراین قیمت دلار از ۲۶ هزار تومان صبح روز یکشنبه به ۲۰ هزار تومان در معاملات روز گذشته کاهش یافته است. همزمان با کاهش نرخ ارز، عرضه ارز از سوی بازارساز در این مدت افزایش چشمگیری داشته است. طی روزهای گذشته عرضه ارز در بازار و سامانه نیما نیز افزایش یافته است و احتمالاً بازارساز در روزهای آینده همچنان این عرضهها را ادامه دهد. آنطور که بانک مرکزی اعلام کرده است: روز دوشنبه مورخ ۳۰تیرماه۱۳۹۹ حدود ۳۴۲میلیون دلار در سامانه نیما عرضه شد که نسبت به روز قبل از آن، حدود ۱۳۱درصد رشد داشته است. بخش عمدهای از عرضه دیروز به درهم اختصاص داشت که ۴۸۱میلیون درهم در حدود قیمتی ۴۸۰۰تومان بوده است. همچنین روز گذشته حمید قنبری، مدیرکل بینالملل بانک مرکزی که روز یکشنبه هفته جاری به همراه وزیر امور خارجه برای انجام مذاکرات بانکی به عراق سفر کرده بود، از توافقات ارزی و بانکی ایران و عراق خبر داد و گفت: در این دیدار مذاکرات مفید و سازندهای با طرف عراقی انجام گرفت که نتایج آن در سفر نخستوزیر عراق و هیات همراه به تهران نهایی میشود. وی افزود: انتظار میرود در صورت تحقق این امر، حجم قابل توجهی از منابع ارزی که به چندین میلیارد دلار میرسد، وارد بازار شده و بخش زیادی از تقاضای ارز از این محل پوشش داده خواهد شد.
سال گذشته تفاهمنامه روابط بانکی و مالی میان روسای بانکهای مرکزی دو کشور به امضا رسیده بود و به گفته قنبری، مذاکرات روز یکشنبه، در ادامه تفاهمنامه یاد شده و سفر ماه گذشته رییس کل بانک مرکزی صورت گرفته است. در روزهای اخیر بیش از آنچه تقاضای واقعی در بازار ارز وجود داشته باشد، انتظار تورمی در این حوزه ایجاد شده بود همین رویه باعث شد نرخ ارز بدون هیچ توجیهی افزایش یابد. یکی از علتهای اصلی این امر نیز هجوم صادرکنندگان به بازار ارز برای تأمین تعهدات ارزیشان به دولت بود. حال انتظار میرود از امروز که مهلت صادرکنندگان برای رفع تعهدات ارزی به پایان رسیده، با کاهش قابل توجه نرخ ارز مواجه شویم. همچنین تزریق منابع ارزی حاصل از وصول مطالبات میتواند اقدام بعدی بانک مرکزی برای تعدیل نرخها در بازار باشد. با این روش، ارزی که بیدلیل نزد دلالان ذخیره شده، به بازار بر میگردد و موج کاهش نرخ ارز به راه خواهد افتاد.
تاریخ انتشار : ۲ مرداد ماه ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۴۲
شناسه مطلب : 17527
برچسب ها
- میخ آخر دولت روحانی بر تابوت معیشت کارگران/ دولت با کارفرمایان برای ظلم مضا ..
- همه فسادهای چند هزار میلیاردی مدیریت نورچشمی روحانی / خصوصیبازی، خصوصیخو ..
- ماجرای همه دخالتهای دولت در بورس/ از «تحلیل تکنیکال رئیس دفتر» تا «همه چیز ..
- مدیریت شانهتخممرغی!
- ۳۵درصد کارگران فقط حقوق پایه میگیرند، بدون مزایا/ چرا آمار شکایت کارگران پ ..
- رانت ۱۱۰ هزار میلیاردی در بازار فولاد/ ۸۷ درصد محصولات فولادی در بورس کالا ..
ارسال دیدگاه