روح الله فرقانی / هرچند که ۲۷مهرماه تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران به پایان رسید، اما به گفته مقامات نظامی ایران این تحریمها برای نیروهای مسلح ایران بیشتر یک شوخی بود چراکه ایران در طول جنگ تحمیلی و در کنار تحریمها با خودکفایی در سیستمهای مهم سختافزارهای نظامی و سامانههای دفاعی توانست نیاز و وابستگی خود را به بازارهای جهانی اسلحه کاهش دهد. موسسه «گلوبال فایر پاور» که سالانه فهرستی از قدرتمندترین نیروهای نظامی جهان را براساس میزان تسلیحات و تجهیزات نظامی، عوامل جغرافیایی، دیپلماتیک، ثبات مالی و توانایی ارتباط با متحدان قدرتمند منتشر میکند، در ارزیابی سال۲۰۱۸ خود ایران را در لیست بزرگترینترین قدرتهای نظامی جهان جای داده است.
همچنین مرکز مطالعات بینالمللی و استراتژیک (CSIS) در گزارشی در بررسی سالانه خود اینگونه توان دفاعی کشورمان را توصیف کرده است: ایران که همواره بهعنوان قدرت نظامی منطقه در نظر گرفته میشود، اگرچه بنا به دلایلی برخلاف سایر همسایگان عرب خود از دستیابی به تسلیحات پیشرفته غربی را نداشته، اما پیشرفت زیادی در موشکهای بالستیک و کروز و تسلیحات نامتقارنی که میتوانند گسترهای به وسعت سراسر خلیجفارس، دریای عمان و دریای سرخ را تحت پوشش خود قرار دهند، داشته است.
حال هرچند رسانههای بیگانه و ضدانقلاب با ایجاد جنگی روانی و تحریف در راستای کمرنگ کردن شکست آمریکا در تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران سعی کردهاند ایران را بیتوجه به نیازمندیهای اقتصادی نشان دهند و با ربطدادن لغو محدودیت تسلیحاتی به نیازهای دارویی و اقتصادی، وانمود کنند که ایران بهدنبال تجارت سلاح است و نه نیازهای اقتصادی و دارویی مردم؛ اما دولتمردان ایران بیشتر بهدنبال صادرات دستاوردهای دفاعی ایران هستند تا واردات آن. همچنانکه محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در توییتی نوشت: «هر چند تحریمهای تسلیحاتی ایران یک اقدام ظالمانه بوده و الان هم با آزاد شدن و رفع تحریمهای تسلیحاتی، آمریکا و اروپا به آن پایبند نخواهند شد، امّا دولت با برنامهریزی درست باید از شکافهای بینالمللی و همچنین نیاز بسیاری از کشورهای جهان به تسلیحات پیشرفته ایرانی استفاده کند و به درآمدهای ارزی جدیدی
دست یابد».
سردار سناییراد: دستاورد صنعت نظامی ایران
در جنگ با تروریستها آشکار شد
سردار رسول سناییراد، معاون سیاسی دفترعقیدتی-سیاسی فرماندهی معظم کل قوا، در گفتوگو با خبرنگار روزنامه «صبحنو» با اشاره به رفع تحریمهای تسلیحاتی ایران،عنوان کرد: ایران در شرایطی تحت تحریمهای ظالمانه تسلیحاتی قرار گرفت که درمنطقه ناامنی قرار داشت و کشور نیازمند تجهیزات دفاعی و مقابله با ناامنی بود. وی افزود: ایران ثابت کرده است که در شرایط سخت تحریمها از جمله موضوعات راهبردی توانسته به خودکفایی در تأمین تسلیحات برسد و تغییر و توسعه در این رشته که نوعی پاسخ دادن به نیازهای دفاعی و تجاربی است، دست یابد. ما اگر در دفاعمقدس به این توانایی میرسیدیم و در برابر تجاوز صدام بعثی دست پری داشتیم سرنوشت جنگ متفاوت بود.
عدم تاثیرگذاری تحریمهای تسلیحاتی درتوان نظامی
معاون سیاسی دفترعقیدتی-سیاسی فرماندهی معظم کل قوا، ادامه داد: اگر چه ایران نیازمند به واردات تسلیحاتی است اما در بیشتر ظرفیتها توان صدور اسلحه را دارد. در سوریه یا عراق در برابر تکفیریهای داعش و سرکوب آنها و حضور مستشاری که ایران داشت، موجب شد تا مقاومت به نتایج قابل قبولی دست یابد. بخشی از تسلیحاتی که مقابل نیروهای تکفیری توسط ایران تأمین میشد، بومی بود و دستاورد صنعت دفاعی ما بود که در طیفی از تاکتیکی و تا راهبردی بروز کرده است. امروز نه تنها تسلیحات تاکتیکی و راهبردی مثل موشک قارهپیما و بالستیک ایران اثبات کرده است که به فناوری و ظرفیتها دست پیدا کرده ، بلکه علیرغم تحریمها ظالمانه، روندی رو به توسعه و پیشرفت داشته و تا ساخت موشک هم پیش رفته است.
اثبات توانمندی ایران در فناوری نظامی نزد سایر ملتها
سردار سنایی راد با بیان اینکه رسانههای بیگانه درصدد تخریب هرگونه پیروزی و اقدامی در راستای تقویت نظام جمهوری اسلامی ایران هستند، یادآور شد: موضوعی هم که اکنون رسانههای بیگانه به راه انداختند چیزی نیست جز جنگ روانی تا شکست آمریکا در لغو تحریمهای تسلیحاتی ایران را کمرنگ نمایند. کسانیکه نگران وارد شدن ایران به تجارت اسلحه هستند و از ضرورت کاهش تنشها در منطقه سخن میگویند، خودشان بزرگترین صادرکننده تسلیحات به منطقه هستند؛ مانند آمریکا. فراموش نمیکنیم که بزرگترین تأمینکننده تسلیحات تروریستهای داعش و انتقال سلاحهای جمعآوری شده به داعش در سوریه شاهکار کشورهای آمریکا و متحدان آن بوده است که برای کشتن مردم مظلوم سوریه و عراق استفاده شد. سردار سناییراد، با تاکید براینکه ایران ظرفیتهایی دارد که کمتر نیازمند واردات است، گفت: رفع تحریمهای تسلیحاتی میتواند کسب درآمدی برای ما و اثبات توانمندی ایران در فناوری در نزد سایر ملتها باشد. آمریکاییها درآستانه لغو این تحریم ظالمانه و با استفاده از شورای امنیت و ایجاد هراس تلاش کردند تا مانع رفع تحریمها شوند که الحمدلله شکست خوردند.
سیدرضا میرطاهر: صادرات تسلیحات موجب ارزآوری میشود
«سیدرضا میرطاهر» کارشناس مسائل نظامی در گفتوگو با خبرنگار روزنامه «صبحنو» در خصوص رفع تحریمهای تسلیحاتی ایران، عنوان کرد: با رفع تحریمهای تسلیحاتی که اخیر اً موعد آن فرا رسیده است به نظر میرسد دریچه نوینی در زمینه اقتصادی و دفاعی روی کشور بازشده است و جنبه مهم آن امکان صادرات تسلیحات توسط ایران است که تحقق مییابد. وی با اشاره به اینکه ایران در دهههای گذشته بهخصوص بعد از جنگ، به توانمندیهای مختلفی در عرصه نظامی رسیده است، افزود: خوشبختانه پس از جنگ تحمیلی، ایران توانست در طراحی، ساخت و عملیاتی کردن سامانههای حسگری، راداری، موشکی، دفاعی و .. توانایی ارزشمندی دست پیدا کند و با توجه به اینکه تجهیزات ساخت ایران در عملیاتهای عراق و سوریه علیه تروریستها به کار رفته است، قابلیت آنها به خوبی مشاهده شد. کارایی تجهیزات نظامی ما، درپهپادهای مسلح و موشکهای ضد تانک، خودروهای نظامی و رادارها و سلاحهای سبک و نیمه سنگین شناخته شده است و به نظر میآید که باتوجه به اینکه در میدان نبرد آزمایش خودشان را پس دادند، کیفیت آنها به وضوح دیده شده است و میتواند با تسلیحات دیگر کشورها رقابت کند و دیگر کشورها اینگونه تسلیحات را از ایران خریداری کنند. این کارشناس مسائل نظامی با اشاره به اینکه صادرات تسلیحات میتواند گامی در جهت تأمین ارز برای کشور باشد، ادامه داد: باتوجه به اینکه بهدلیل تحریمها درآمد نفتی کشور کاهش یافته است، صادرات تسلیحات میتواند به تأمین ارز برای کشور محسوب شود و امیر حاتمی، وزیر دفاع کشورمان اخیراً بر آن تاکید کرده است و شرطی که ایران برای فروش این سلاحها گذاشته این است که اینگونه تسلیحات دربرابر تجاوزکاران استفاده شود و استفاده تهاجمی نداشته باشد.خوشبختانه تولید با کیفیت و قیمت آنها این قابلیت را ایجاد میکند که صادرات خوبی در زمینه تسلیحات داشته باشیم.
توسعه دامنه نفوذ ایران با رفع تحریمهای تسلیحاتی
وی با اشاره به نگرانی آمریکا از رفع تحریمهای تسلیحاتی ایران، گفت: نگرانی آمریکا بیشتر به این مسأله برمیگردد که تاثیرات تحریمی آمریکا با استفاده از صادرات تسلیحات کاهش مییابد و از نظر آمریکا زنگ خطر و هشدار محسوب میشود چراکه ایران میتواند دامنه نفوذ خودش را توسعه دهد و این مسأله موجب نگرانی غرب شده و شکستی است برای تحریمهای تسلیحاتی که آمریکا بارها تلاش داشت آن را تمدید کند. تجهیز گروههای تروریستی به سلاحهای مدرن توسط کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی، حمایت تسلیحاتی از جنگ خونین یمن و… به خوبی نشان داده است که سلاح چه کشورهایی در خدمت بیثباتی و بحرانآفرینی بوده است. تسلیحات نظامی ما که به شرط رویکرد دفاعی در برابر تجاوزکار استفاده میشود در خدمت افزایش ثبات منطقهای است.
خرید هواپیمای جنگنده
وی افزود: با همه این موضوعات نباید فراموش کرد که ایران در ۴۰سال اخیر تحریم تسلیحاتی داشته و بلوک غرب حاضر به فروش تسلیحات به ایران نیستند و حتی قصد دارند اینگونه تحریمها را تا ۲۰۲۳ ادامه دهند اما این تحریمها از نظر سازمان ملل لغو شده است و ایران میتواند کاستی نظامی خودش را مانند خرید هواپیمای جنگنده یا بالگرد جدید و انواع فناوریهای دیگر را بهدست آورد.
- میخ آخر دولت روحانی بر تابوت معیشت کارگران/ دولت با کارفرمایان برای ظلم مضا ..
- روحانی: هر کس از دولت انتقاد کند آزاد است/ برخی منتقدان هم مصونیت دارند هم ..
- همه فسادهای چند هزار میلیاردی مدیریت نورچشمی روحانی / خصوصیبازی، خصوصیخو ..
- آیا میزان حکم حبس جهانگیری قانونی است؟
- اصلاح قانون دیوان محاسبات بعد از ۲۹ سال + متن طرح
- تختروانچی: برنامهای برای گفتوگو با دولت بایدن نداریم/ ترور سردار سلیمانی ..