روز گذشته انتشار فیلمی در فضای مجازی از یکی از مجتمعهای تجاری شهرک غرب تهران بازخورد زیادی به همراه داشت. به گزارش سایت خبری تحلیلی ملت ما به نقل از صبح نو ، در این ویدئو به دلیل حراج اجناس یکی از فروشگاههای این مجتمع تجاری، تعداد زیادی از شهروندان در فضای بسته وبدون رعایت فاصلهگذاری اجتماعی برای خرید تجمع کرده بودند؛ البته بازخورد بسیار این فیلم در فضای مجازی و افکارعمومی موجب شد تا اداره اماکن پلیس امنیت عمومی پایتخت از ادامه فعالیت این واحد صنفی جلوگیری کند، اما معلوم نیست روزانه چند حراج اینچنینی قبل از ساعت ۱۸ در کشور برگزار میشود که هیچگاه فیلمی از آنها منتشر نمیشود.
تصاویری از پاساژ لیدوما در شهرک غرب تهران در فضای مجازی منتشر شده که ازدحام جمعیت را مقابل یکی از فروشگاههای این پاساژ در عصر روز جمعه، ۲۳ آبان پیشاز ساعت ۱۸ نشان میدهد. این در حالی است که راهحل ستاد کرونا برای مقابله با پیک شیوع کرونا، تعطیلی اصناف از ساعت ۱۸ به بعد است و ظاهرا نظارتی بر رعایت پروتکلهای بهداشتی پیش از این ساعت وجود ندارد. در این ویدئو دهها مشتری که اغلب خانم هستند، در مقابل یکی از مغازههای انتهایی پاساژ تجمع کرده و برای خرید اجناسی با قیمتی پایینتر بهصف ایستادهاند. ویدئویی از این تجمع در شبکههای اجتماعی دست به دست شد که موجب ابراز تاسف عمومی کاربران شبکههای اجتماعی برای این افراد و البته مسوولانیشد که گمان میکردند قبل از ساعت ۱۸ عصر خبری از شیوع ویروس نیست. اظهارنظر ستاد ملی مقابله با کرونا درباره شیوع ویروس کرونا میگوید که اصناف میتوانند تا پیش از ساعت ۱۸ فعالیت کنند. این موضوع علاوه بر اینکه باعث انتقاد بسیاری از اقشار جامعه شده است بلکه سبب شده تا برخی اصناف بدون توجه به پاندمی کرونا اقدام به بازگشایی و راهاندازی حراج کرده و ساعت ۱۸ تعطیل کنند.
اتاق اصناف تهران درباره عدمنظارت بر این اصناف و چرایی رعایتنشدن پروتکلهای مربوط به کرونا از سوی مرکز مربوطه و نیز علت برگزاری حراجیها، آن هم در شرایط کرونایی اعلام کرد: بازرسان و ماموران نیروی انتظامی به محل مذکور اعزام شدهاند تا در صورتی که فعالان این صنف نسبت به اعمال تذکرات داده شده سرپیچی کرده باشند واحد مذکور را پلمب کنند. آقای قاسم نودهفراهانی، رییس اتاق اصناف تهران با بیان اینکه به دلیل محدودیتهای در نظر گرفته شده برای مقابله با کرونا به هیچ صنفی مجوز حراج داده نشده است، به رسانهها اظهار کرد: احتمالا این صنف نیز بدون مجوز نسبت به حراج اجناس خود اقدام کرده است. وی در پاسخ به این پرسش که پس از اعمال محدودیتها تاکنون چه تعداد کسبوکار از صنوف متخلف پلمب شدهاند، گفت: از ٢٢آبان که طرح اعمال محدودیتهای زمانی اجرا شد، ٣٠ مغازه دو شهر تهران به دلیل اینکه اصناف خود را بعد از ساعت ١٨ بعدازظهر تعطیل نکرده بودند، پلمب شدند. معاون امنیتی و انتظامی استانداری تهران نیز ساعتی پیش در اینباره اعلام کرد: با اصنافی که موجب ازدحام و شلوغی شوند برخورد خواهد شد و از اصناف میخواهیم در این شرایط کرونایی از حراج اجناس خودداری کنند.
همچنین آقای حمیدرضا گودرزی، معاون استاندار تهران در تشریح فیلم منتشرشده در فضای مجازی درباره حراج این مغازه گفته است: «در شرایطی که در پی تشدید شیوع کرونا، محدودیت برای فعالیتها در شهر تهران اعمال شده است، اصناف نباید تحت هیچ عنوانی از جمله حراج اجناس موجب تجمع شهروندان شوند.» وی تاکید کرد: «بیتردید با اقداماتی که توسط اصناف مختلف موجب تجمع شهروندان میشود، برخورد خواهد شد و از اصناف هم درخواست میکنیم در چنین شرایطی دست به چنین اقداماتی نزنند. این فیلم مربوط به مغازهای درون پاساژی در شهرک غرب بوده که موجب تجمع شهروندان شده که با آن برخورد خواهد شد.» این درحالی است که این فروشگاه به دلیل استقبال گسترده مشتریان حراج خود را یک روز دیگر تمدید کرد.
از هفته گذشته به دلیل وضعیت بحرانی کرونا در پایتخت، ۲ محدودیت جدید برای فعالیت اقتصادی و تردد شهروندان در تهران و سایر شهرها نیز اعلام شد که از جمله آن لزوم تعطیلی واحدهای صنفی از ساعت ۱۸ عصر و توقف فعالیت مترو و ناوگان اتوبوسرانی از ساعت ۲۰ بود. مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا برای ایجاد محدودیت ساعتی برای اصناف و بازاریان موافقان و مخالفانی دارد که برخی بازاریان موافق اجرای طرح بوده و برخی معتقدند که موجب ضرر اقتصادی به کسبه میشود. اکنون که کلانشهر تهران در وضعیت فوققرمز کرونا قرار دارد، باید محدودیتهای بیشتری برای مبارزه با این ویروس در این شهر اعمال شود تا شاید زندگی مردم به این میزان سخت نباشد و هر روز شاهد فوت عزیزانشان نباشند؛ البته این مساله هم وجود دارد که چرا نباید مردم خودشان به این موضوع بیشتر اهمیت دهند تا کرونا را با هم شکست دهیم و نیازی به این همه محدودیت نباشد چون طبق نظر کارشناسان، اگر ۹۰ درصد پروتکلهای بهداشتی توسط مردم رعایت شود، در مدت کوتاهتری میتوان با این ویروس مقابله کرد.
مسوولیت اجتماعی کجا رفت؟
اما نکته مهم و دردناک دیگر در این فیلم، بیتوجهی مردم به پروتکلهای بهداشتی و رعایت فاصله اجتماعی است. در شرایطی که روزانه هزاران نفر در کشور به کرونا مبتلا شده و بیش از ۴۰۰ نفر نیز جان خود را از دست میدهند، همچنان هستند شهروندانی که خریدکردن و تفریحات خود را بر همهچیز ترجیح داده و حتی حاضرند برای خرید جنسی با اندکی تخفیف، رنج درمان کرونا و هزینههای مربوط به آن را بپردازند اما باز هم به خرید خود ادامه دهند.
در شرایطی که روزانه هزاران نفر در کشور به کرونا مبتلا شده و بیش از ۴۰۰ نفر نیز جان خود را از دست میدهند، همچنان هستند شهروندانی که خریدکردن و تفریحات خود را بر همهچیز ترجیح داده و حتی حاضرند برای خرید جنسی با اندکی تخفیف، رنج درمان کرونا و هزینههای مربوط به آن را بپردازند اما باز هم به خرید خود ادامه دهند
- زمانبندی “آغاز واکسیناسیون کرونا در گروههای مختلف” اعلام شد
- اخبار خوش رئیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) درباره تولید واکسن ایرانی کرونا/ ..
- کمبود ۳ هزار مگاواتی تامین برق/ برنامه خاموشی به اطلاع مردم برسد
- سلامت دوران کرونا
- واکنش مادر سربازی که از نماینده مجلس سیلی خورد: از غصه نخوابیدم
- هر سادهانگاری عمومی ما را به پیک پرخطری میرساند/ تا قبل از ۲۲ بهمن واکسین ..